Maar de koeien zijn het probleem…!

Eén blik op deze CBS-data laat zien hoezeer Links Nederland / De Overheid het probleem verdraait.
Niet de koeien zijn het probleem. Het huisvestingsbeleid van de EU is het probleem. Dat bestaat namelijk niet.
De EU heeft wel een grensbeleid; de grenzen staan open. Het huisvestingsbeleid wordt echter niet Europees geregeld. Omdat iedereen kennelijk in Nederland wil wonen komt iedereen hier ongehinderd naartoe. Huisvesting wordt vervolgens aan de gemeenten overgelaten. Die zijn met hun amateuristische bestuur geen partij voor projectontwikkelaars..

Population density in Europe

Als het grensbeleid Europees geregeld moet worden, dan ook het huisvestingsbeleid. Dan moge duidelijk zijn dat Nederland voorlopig niet de plaats is om nog meer te bouwen.

Als de instroom naar Nederland niet stopt zal Nederland haar immigratiebeleid moeten aanpassen. Neem Denemarken als voorbeeld: lid van de EU maar met eigen immigratiebeleid. Overigens heeft minister Jetten laten zien dat Europese verdragen ook prima straffeloos eenzijdig kunnen worden opgezegd. En in het uiterste geval stappen we uit de EU. Jazeker, dat zal geld kosten (én opleveren). Maar is geld het belangrijkste?

Of is onze vrijheid belangrijker? En onze weilanden, slootjes, boerderijtjes, ons groen, ruimte, rust, frisse lucht.

Als we zo door gaan worden we een Shanghai a/d Rijn: er kunnen op Nederland gerust nog 10 miljoen inwoners bij maar dan nemen we afscheid van dat groen, dat platteland, de slootjes en koeien.
Als we dat willen, laten we daar dan voor kiezen. Niet het ons laten overkomen. Niet het ons door EU-politici in Brussel door de strot laten duwen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *